Medische Fitness

Wij hebben speciale medisch fitnessgroepen voor u, voor jong èn oud.

Het vak fysiotherapie is in ontwikkeling; steeds meer worden wij gezien als begeleiders in bewegen. Onze medische fitness past dan ook geheel in deze gedachte. U kunt trainen voor een betere conditie en souplesse onder professionele begeleiding van een geregistreerde fysiotherapeut.

Op diverse tijden kunt u voor medisch fitness in de P.Pietersstraat 22 in Edam terecht. Ook voor niet-patiënten die willen trainen, bieden onze medische fitnessgroepen een goede mogelijkheid om op verantwoorde wijze aan uw lichaam te werken.

Om uw wijze van sporten te optimaliseren en om dit zo verantwoord mogelijk te kunnen uitvoeren, is het van belang dat uw begeleider een beeld van uw conditie heeft om uw trainingsprogramma zoveel mogelijk op u af te stemmen. Tijdens een intake wordt bepaald hoe uw sportieve prestaties op dit moment zijn aan de hand van een vragenlijst, intakegesprek en fitheidstest. Vervolgens wordt bepaald welk tijdstip en in welke groep u het beste past. Na 3,5 maanden trainen kan er geëvalueerd worden wat uw vorderingen zijn en op welk vlak er aanpassingen nodig zijn. Het doel van de medisch fitness is: Handhaven en verbeteren van de conditie, verhelpen en mogelijk voorkomen van spier- en of gewrichtsklachten, afvallen, figuurverbetering, ter ondersteuning van een andere sportuitoefening of een ander persoonlijke doel.

De medische fitness duurt 30 of 45 minuten, waarbij er aandacht wordt gegeven aan de volgende onderdelen: Warming-up, cardiotraining op apparatuur, krachttraining en cooling-down. De fysiotherapeut legt het accent op advies in een correcte houding en uitvoering. De krachtoefeningen worden toegespitst op uw problematiek, vraag of thema van de doelgroep.

De eerste deelname aan de medisch fitness is gratis.

Lijkt het u wat om iets aan uw conditie te doen in één van onze medische fitnessgroepen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op om een keer mee te doen of meer informatie op te vragen.

Medische Fitness trainingen:

Dag Tijd Duur Thema
Maandag 12.45 uur 45 min Kracht en conditie training
Maandag 17.30 uur 45 min Kracht en conditie training
Dinsdag 11.30 uur 45 min Balans, kracht en conditie training: geen grondoefeningen
Woensdag 09.30 uur 45 min Kracht en conditie training
Woensdag 16.30 uur 30 min Senioren: Kracht en conditie training, wel grondoefeningen
Woensdag 17.00 uur 45 min Kracht en conditietraining
Donderdag 08.30 uur 30 min Senioren: Kracht, conditie en houdingstraining:
Vrijdag 09.30 uur 45 min Kracht en conditietraining: optie tot wel/geen grondoefeningen

Uw specialist in fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, medische fitness en revalidatie