Baby’s met een voorkeurshouding/afgeplat hoofdje kunnen we nu met meer gemak opmeten!

Met een voorkeurshouding ligt de baby het grootste gedeelte van de tijd met het hoofdje naar links of rechts gedraaid en hierdoor vlakt het hoofdje af en krijgt het zogezegd een “scheef hoofd”. Met de nieuwe methode kunnen we in 5 minuten tijd met meer gemak het hoofdje opmeten en aan de hand van deze meting doen we een uitspraak over de maten van afplatting en de prognose voor de toekomst. Baby’s en ouders begeleiden we altijd thuis, zodat we de adviezen in de thuissituatie kunnen doornemen en oefenen.

Het opmeten van de afvlakking van het hoofdje door middel van Skully care

Heb je vragen of je kindje met een voorkeurshouding, of merk je dat het hoofdje afplat, neem contact op met 0299-371424 of via de website.

Lock down

In de toespraak van de minister-president van 14 december 2020, waarbij aangekondigd werd dat Nederland per 15 december in een gehele lock-down gaat, werd ook aangegeven dat medische contact beroepen open mogen blijven. Uiteraard bent u bij ons welkom voor fysiotherapeutische behandeling en wij houden ons strikt aan de regels van het RIVM.

Helaas moeten we wel vanwege de lock down stoppen met onze medische fitness tot zeker 19 januari 2021. Zodra dit weer mogelijk is zullen wij dat hier melden.

Ondanks de corona crisis willen onze medewerkers en wij u fijne en veilige kerstdagen en een gezond 2021 wensen.

Mondneusmasker

Met de aanvullende maatregelen is besloten om het dringende advies van het gebruik van een mondneusmasker in openbare ruimtes ook te laten gelden in al onze locaties. Wij vragen patiënten (ouder dan 12 jaar) dan ook om zelf een mondneusmasker mee te nemen en deze te dragen tijdens het bezoek aan een van onze locaties. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM en de beroepsgroep fysiotherapie (KNGF).

Voor alle situaties geldt: heeft u (lichte) verkoudheidsklachten en/of (lichte) griepverschijnselen en/of andere mogelijke Corona-gerelateerde klachten en/of bent u in quarataine en/of bent u in de afgelopen 10 dagen in contact geweest met iemand waarbij het Coronavirus is geconstateerd of bij twijfel: blijf dan thuis, annuleer telefonisch, mail of via het contactformulier uw afspraak en volg de richtlijnen van de overheid!

Bij binnenkomst en bij vertrek vragen wij u om uw handen te desinfecteren met de hiervoor beschikbare middelen. Draag gedurende uw wachttijd in onze wachtkamer en uw behandeling in onze behandelkamer(s) een mondneusmasker.

Tijdens de medische fitness is het mondneusmasker niet verplicht maar voor uw training en erna verzoeken wij u vriendelijk om het mondneusmasker te dragen.

Wij hebben goed nieuws!

De fysiotherapeuten zijn weer aan het werk, maar we houden rekening met de Corona regels. Naast het volgen van de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van de beroepsgroep fysiotherapie (kNGF), behandelen wij u met bescherming voor zowel u als onze therapeuten. Om u en onze veiligheid zoveel mogelijk in acht te nemen werken wij met mondkapjes, spatmaskers, handschoenen en hebben wij een hygiëne protocol. Ook nemen wij voorafgaand aan de eerste behandeling telefonisch een screening (triage) af. In de praktijk staan de overige maatregelen duidelijk aangeven. Het dringende verzoek is om alleen naar uw behandeling te komen en een grote badhanddoek mee nemen.

Graag willen wij dat wanneer u de praktijk binnenkomt een mondneusmasker draagt en om uw handen te desinfecteren met de hiervoor beschikbare middelen.

Voor alle situaties geldt: heeft u (lichte) verkoudheidsklachten en/of (lichte) griepverschijnselen en/of andere mogelijke Corona-gerelateerde klachten en/of bent u in quarantaine en/of bent u in de afgelopen 10 dagen in contact geweest met iemand waarbij het Coronavirus is geconstateerd of bij twijfel: blijf dan thuis, annuleer telefonisch, via mail of ons contactformulier uw afspraak en volg de richtlijnen van de overheid!

Sowieso blijft het videobellen mogelijk, wanneer het nodig is. Wij doen onze uiterste best om bereikbaar te zijn voor vragen (0299 – 37 14 24), maar mocht u ons niet kunnen bereiken, dan vragen wij u om een bericht achter te laten of gebruik te maken van ons contactformulier. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Natuurlijk blijven we u op de hoogte houden van de diverse ontwikkelingen.

Medische fitness Sessie 7

Dit is de zevende medische fitness sessie van Karin en de Edamse fysiotherapie praktijk. We gaan in deze sessie weer lekker in beweging!

Deelnemers aan de medische fitness groepen kunnen vanaf nu ook meedoen met de open lucht trainingen. Meld je aan bij Karin.

Weer veel (beweeg) plezier!

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode